top of page
Search
  • performancenow6

Ένα κυκλάμινο στη διαδρομή του Εμφυλίου

Την Κυριακή 14 Απριλίου συμμετείχα μαζί με τον Πάνο Κούρο και την Ευαγγελία Μπασδέκη στη διαδρομή που οργάνωσε ο Θωμάς Ζωγράφος για τη Φλώρινα του Εμφυλίου. Η διαδρομή έγινε στην παλιά Δροσοπηγή, δις καμένο χωριό της Φλώρινας (βλέπε προηγούμενο post από τον Θωμά Ζωγράφο). Μαζί με την Ευαγγελία Μπασδέκη φέραμε και φυτέψαμε ένα κυκλάμινο μπροστά από τα ερείπια της παλιάς εκκλησίας της Δροσοπηγής.

Η Αγγελική Αυγητίδου και η Ευαγγελία Μπασδέκη φυτεύουν ένα κυκλάμινο στην παλιά Δροσοπηγή της Φλώρινας, 14 Απριλίου 2019. Φωτογραφία: Πάνος Κούρος.

51 views1 comment

Recent Posts

See All

1 hozzászólás


Evangelia Basdekis
Evangelia Basdekis
2019. júl. 13.

Η Φλώρινα του Εμφυλίου Ένα φάσμα συγκινησιακών και μεταφυσικών σηματοδοτήσεων

Ένας περιπατητικός στοχασμός στο πλαίσιο του συμποσίου «Επιτελεστικές μεθοδολογίες και αστικό τοπίο», του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Εργαστήριο της Performance Art/ Επιτελεστικές καλλιτεχνικές δράσεις που διεξήγαγε στη Φλώρινα τον Απρίλιο, 2019 η Δρ. Αγγελική Αυγητίδου

Η λήξη του Συμποσίου στο οποίο αναλύθηκαν διεξοδικά προσεγγίσεις που ερευνούν και ερμηνεύουν τα επιτελεστικά γεγονότα ως εργαλεία και μεθόδους παρέμβασης στην αστική πραγματικότητα από σημαντικούς καλλιτέχνες, θεωρητικούς και ακαδημαϊκούς, μας βρήκε στην ύπαιθρο, στο χωριό της μαρτυρικής Δροσοπηγής.

Το περπάτημα ως καλλιτεχνική πρακτική, το περπάτημα ως χώρος παραγωγής γνώσης και μνήμης μας οδήγησε στη γνωριμία με μια ιστορική τραγική συνθήκη και των θραυσμάτων…


Kedvelés
bottom of page